Conto Wawangsalan

  1. Anu siram kokojayan, abdi pamoyokan badis = ngoyok
  2. Angeun somah pakampungan, kajeun bedo ti kamari = bodo
  3. Areuy leuweung mérang daun, ulah sok japilus galih = pulus
  4. Aringgis sok nyatang bolang, kapongpongan siang wengi = lompong
  5. Asal hiji jadi dua, temah matak sesah ati = walimah
  6. Awi ngora téh jaradi, temah matak jadi liwung = iwung
  7. Aya nu dianjang cai, aya nu dihéroan = séro
  8. Aya mesin bisa ngapung, kapidara diri abdi kapal = udara
  9. Ayeuna gé sérah tegal, engkang mah sok matak peurih = eurih
  10. Baku sok ngalebu badag, reueus keur sareng jeung istri = areng
  11. Balandongan ngujur jalan, sok hayang geura los indit = elos
  12. Balé diréka masjid, nya pikir bati rumajug = tajug
  13. Bangkong lodor meuntas jalan, titis tulis bagja awak = bayawak
  14. Bango héjo hérang jangjang, piraku engkang ka abdi = merak
  15. Bango leutik bodas hulu, mo samar ka diri abdi = camar
  16. Baréto gé batur pirus, juragan geuning pelekik = akik
  17. Batuk eungap hésé damang, saé sumping baé wengi = mengi
  18. Béas ditutuan deui, iraha atuh patepung = tipung
  19. Bedil langit handaruan, engkang sapertos kalinglap = gelap
  20. Bedog urang Darmaraja, kawantu abdi mah miskin = sekin
  21. Belut sisit saba darat, kapiraray siang wengi = oray
  22. Bendi panjang roda opat, ulah kalah ka Carita = kareta
  23. Béntang baranang di imah, samar bisa tepung deui = darma
  24. Bedug wedalan Eropa, abdi teu asa dipuji = tanji
  25. Beulit cinggir simpay réma, ulah lali ka sim abdi = ali
  26. Beunying leutik sisi cai, ari ras sok cimataan = amismata
  27. Beusi bodas cingcin kecrik, cumah baé dipicinta = timah
  28. Biasa ngadodol gula, abdi henteu dipaduli = gulali
  29. Bibika tipung tarigu, ku engkang tacan kaharti = roti
  30. Buah kawung raranggeuyang, curuluk cisoca bijil = caruluk
  31. Bulu panon wates taar, itu nyai mani geulis = halis
  32. Cacangkir bahana beling, masing welas lahir batin = gelas
  33. Cakcak gedé kadal bilik, ulah dipaké mokaha = toké
  34. Careuh beureum pasawahan, nu dusun leuwih ti misti = lasun
  35. Catetan bulan jeung taun, juragan ménak utami = almenak
  36. Cau gedé ngan sasikat, taya teuing bagja diri cau = bagja
  37. Cék lémék Jawa sumuhun, hayang téh ulah kapanggih = enggih
  38. Cikur jangkung pamuraan, kapalay siang jeung wengi = panglay
  39. Cisusu kentel dimasak, ulah téga-téga teuing = mantéga
About these ads

Satu komentar to “Conto Wawangsalan”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: